Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οι απολίτιστοι "πολιτισμένοι"




 Ο "πολιτισμένος" άνθρωπος καταστρέφει τη φύση, ενώ ο "πρωτόγονος" άνθρωπος τη θεωρεί σπίτι του και κομμάτι του εαυτού του.







 



Η φύση δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, τότε που ο άνθρωπος δεν είχε ακόμα γεννηθεί. Η ζωή που δόθηκε στον άνθρωπο ήταν ένα δώρο της φύσης όπως και η τροφή του ανθρώπου.

Ο λευκός άνθρωπος ή «πολιτισμένος» εξελίχθηκε αλλά αυτή η εξέλιξη άρχισε να καταστρέφει τον πλανήτη, όλη τη φύση. Ο άνθρωπος μόλυνε το περιβάλλον. Οι ιθαγενείς , οι «πρωτόγονοι» αγαπούσαν και αγαπάνε τη φύση σαν οικογένειά τους , διότι αυτή τους προσφέρει τα υλικά αγαθά που χρειάζονται. Αυτός ο άνθρωπος την προστατεύει και της δείχνει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του.

Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι που αγαπούν την φύση εξαφανίζονται. Οι άνθρωποι πια δεν προστατεύουν τη φύση, μάλιστα αρκετοί από αυτούς πετάνε σκουπίδια στη θάλασσα, στα δάση. Πολλοί ανοίγουν τα παράθυρα από τα αυτοκίνητα και πετάνε τα αποτσίγαρά τους, άλλοι καίνε τα δάση, τα κόβουν , τα γκρεμίζουν και χτίζουν σπίτια.

Όλοι θα έπρεπε να προστατεύουμε τη φύση και να την αγαπάμε γιατί είναι το σπίτι μας, όλη η ζωή μας και ελπίζω κάποια μέρα , ίσως μετά από εμένα να πιστέψουν , γιατί τη φύση δεν πρέπει να την ξεχνάμε

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

 




Η φύση είναι το μέρος στο οποίο κατοικούμε και για αυτό θα πρέπει να το σεβόμαστε και να το φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Ο «πολιτισμένος» άνθρωπος δεν σέβεται τη φύση. Δεν είναι ευγενικός και δεν λειτουργεί σωστά απέναντί της, απέναντι στο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει και μεγαλώνει αυτός , αλλά και τα απιδιά του. Την καταστρέφει χτίζοντας αεροδρόμια, δρόμους και κτίρια κάθε είδους. Την μολύνει με τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων του , με τις καμινάδες των εργοστασίων του και με τις ανεξέλεγκτες εξορύξεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και γαιάνθρακα.

Ο «πρωτόγονος άνθρωπος σέβεται το περιβάλλον. Είναι ευγενικός μαζί του, σωστός και «δίκαιος» με τη φύση η οποία τον φιλοξενεί . Δεν την καταστρέφει και αν χρειαστεί να πάρει κάτι από αυτή, θα το πάρει μόνο στη ποσότητα που του χρειάζεται. Θεωρεί την φύση ιερή. Οι Πυγμαίοι για παράδειγμα ονομάζονται «παιδιά του δάσους» γιατί ότι χρειάζονται το παίρνουν από τη φύση με σεβασμό και αγάπη προς αυτήν .

Εμείς οι «πολιτισμένοι» άνθρωποι θα πρέπει να μοιάσουμε στους «πρωτόγονους» σχετικά με αυτό το θέμα και να σεβαστούμε τη φύση. Θα πρέπει να παραδειγματιστούμε και να μιμηθούμε από τον τρόπο ζωής τους και από τη συμπεριφορά τους απέναντι στο περιβάλλον τους.

Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και πρέπει να το αγαπάμε και να μην το καταστρέφουμε

ΧΑΡΑ
 



Οι άνθρωποι με τις δραστηριότητες μας καταστρέφουμε τη φύση, παρότι που η φύση δημιουργήθηκε πολύ πιο πριν από τον άνθρωπο, ο άνθρωπος την καταστρέφει δίχως οίκτο. Με τις κατασκευές μας στη φύση χαλάμε το περιβάλλον και τον αέρα γύρω μας.

Οι «πρωτόγονοι» άνθρωποι θεωρούν ότι η φύση είναι το σπίτι τους. Μερικοί αυτόχθονες λαοί όπως οι ινδιάνοι δεν καταστρέφουν το περιβάλλον αλλά το φροντίζουν. Οι λευκοί με αυτούς έχουν πολλές διαφορές πάνω στον τρόπο αντιμετώπισης της φύσης.

Οι «πολιτισμένοι» άνθρωποι συχνά γίνονται άπληστοι και δεν καταλαβαίνουν τις συνέπειες που προκαλούν οι ενέργειές τους πάνω στη φύση. Οι «πολιτισμένοι» έδιωξαν τους  «πρωτόγονους» με τη βία από το μέρος που ζούσαν για να φτιάξουν μεγάλες πόλις και να μολύνουν το περιβάλλον που τόσο σέβονταν οι πρώτοι κάτοικοι.

Όταν ο λευκός άνθρωπος  βρει κάτι που για αυτόν είναι πολύτιμο θα καταστρέψει τη γη για να το πάρει και δεν θα πάρει απλά μόνο όσο χρειάζεται αλλά θα πάρει πολύ πιο παραπάνω. Αντίθετα οι πρωτόγονοι θα έπαιρναν μόνο όσο θα είχαν ανάγκη και ποτέ δεν θα κατάστρεφαν τη γη δίχως λόγο.

Θα ήθελα να γίνουμε όλοι σαν τους πρωτόγονους ανθρώπους ώστε να αγαπήσουμε και να νοιαστούμε για τη φύση.

ΑΝΝΑ



Η φύση δημιουργήθηκε πριν εκατομμύρια χρόνια, ενώ ο άνθρωπος πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη γη. Η Γη είναι απαραίτητη για εμάς γιατί μας προσφέρει οξυγόνο, τροφή και νερό. Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε . Κι όμως εμείς καταστρέφουμε τη φύση με όποιο τρόπο μπορούμε. Ο άνθρωπος θεωρεί τη γη δική του και κάνει ότι θέλει σε αυτήν π.χ. κόβει δέντρα για να πάρει χαρτί, επηρεάζει την ατμόσφαιρα με καυσαέρια κλπ. Οι πολιτισμένοι άνθρωποι πετάνε σκουπίδια στο δάσος ή στη θάλασσα. Οι πολιτισμένοι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται στη γη όπως θα έπρεπε.

Αντίθετα οι πρωτόγονοι- αυτόχθονες σέβονται τη φύση, την αγαπούν και την νοιάζονται. Δεν  κόβουν τα δέντρα αν δεν είναι ανάγκη και δεν πετάνε τα σκουπίδια τους στη φύση, όπως οι Βουσμάνοι που ζουν στη φύση με σεβασμό και αγάπη προς αυτήν . Είναι οικολόγοι και δεν προσπαθούν να φτιάξουν κάτι που θα χαλάσει το περιβάλλον τους.

Αντίθετα οι λευκοί φτιάχνουν συνέχεια καινούρια αεροδρόμια, κυκλοφορούμε όσο περισσότερο γίνεται με οχήματα και επηρεάζουμε με αυτές τις επιλογές μας το περιβάλλον ανεπανόρθωτα.

Πιστεύω πως αν θέλομε να συνεχίσουμε να ζούμε στη γη , η οποία είναι ένας πλανήτης γεμάτος θάλασσα , βουνά και πεδιάδες θα πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά απέναντι στη φύση και να την αγαπάμε σαν τους «πρωτόγονους». Να νοιαζόμαστε για αυτήν χωρίς να την καταστρέφουμε.

ΒΙΚΥ

 




Η φύση υπάρχει εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος όμως όχι. Η φύση έχει αντέξει σεισμούς , ηφαίστεια, πολέμους και συνεχίζει ακόμη να μας προσφέρει τροφή και οξυγόνο. Θα πρέπει λοιπόν να την ευγνωμονούμε και όχι να την καίμε.

Εμείς οι ¨πολιτισμένοι» άνθρωποι προσπαθούμε να την καταστρέψουμε και όχι να την προστατέψουμε. Με όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες το περιβάλλον, τα ζώα , η ίδια η γη πεθαίνει, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε.

Αντίθετα οι αυτόχθονες λαοί ζουν στη φύση, την προσέχουν και δεν την καταστρέφουν. Εάν η φύση είχε φωνή θα μας  έλεγε: « ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΣΤΕ ΕΤΣΙ. ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ»

Τα καλοκαίρια  πηγαίνουμε και κάνουμε κάμπινγκ. Πετάμε τα αποτσίγαρά μας, τα σκουπίδια μας, βρομίζοντας την Για να έχουμε μια καλύτερη ζωή αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Μακάρι να μοιάσουν όλοι οι άνθρωποι στους ιθαγενείς, διότι αυτοί εκτιμούν όσα αυτή τους προσφέρει, ενώ εμείς δεν εκτιμάμε τίποτα. Μακάρι να γινόμασταν στην πραγματικότητα πολιτισμένοι. Επιτέλους ας φτάσει αυτή η μέρα. Αυτά τα απλά πράγματα μπορούν να γίνουν;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΡΑΞΗ

  Παραγωγή γραπτού λόγου  Θέμα: «Μια καλή μου πράξη»   Πότε έκανες την πράξη; Πού έγινε η πράξη; Ποια ήταν; Να την περιγρά...