Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Η τάξη μας

Στ΄ τάξη σχολικό έτος  2016 - 2017



ΚΑΛΩΣ  ΟΡΙΣΑΤΕ !

ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ


ΟΙ ΖΩΗΡΟΙ


ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΙΟΙ

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!!

Μπλόκο της Κοκκινιάς

Την Παρασκευή 23/9/2016 το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση για την επιμνημόσυνη δέηση στα θύματα του "ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ"

Λϊγο πριν την εκδήλωση στην πλατεία της Οσίας Ξένης

17 Αυγούστου 1944
 H αντιστασιακή δράση των κατοίκων της Κοκκινιάς (σημερινή Νίκαια Αττικής) μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ, προκάλεσε την οργή των γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, που με επανειλημμένες επιθέσεις στην περιοχή προσπάθησαν να την εξουδετερώσουν. Η μεγαλύτερη επίθεση, γνωστή στην ιστορία της Αντίστασης ως «Μπλόκο της Κοκκινιάς», πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου 1944 και κατέληξε σε λουτρό αίματος.

Γύρω στις 9 το πρωί, η πλατεία είναι γεμάτη από κόσμο. Οι Γερμανοί δίνουν εντολή στους συγκεντρωμένους να γονατίσουν. Αμέσως, αρχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσά τους, έλληνες προδότες, που φορούν κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται και υποδεικνύουν στους Γερμανούς τους αγωνιστές και τα ηγετικά στελέχη του ΕΑΜ. Όσους συλλαμβάνουν, τους σέρνουν σ’ ένα γειτονικό οικόπεδο και στα υπόγεια διπλανών σπιτιών και τους βασανίζουν φριχτά.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, 76 στελέχη του ΕΑΜ εκτελούνται, όπως και 46 πατριώτες στη συνοικία «Αρμένικα». 30 ακόμη Κοκκινιώτες σκοτώνονται σε μεμονωμένα επεισόδια, ενώ 4 άλλοι καίγονται από την πυρπόληση τουλάχιστον 100 σπιτιών από τους επιδρομείς. Συνολικά, τα θύματα του «Μπλόκου της Κοκκινιάς» ανέρχονται σε 315. Την ίδια ώρα, γύρω στους 6.000 άνδρες οδηγούνται με ισχυρή συνοδεία στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Ύστερα από λίγες μέρες θα μεταφερθούν σε γερμανικά στρατόπεδα περίπου 1.200, αρκετοί από τους οποίους θα εκτελεστούν ή θα πεθάνουν από τις κακουχίες.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης  Παυλόπουλος



Αναμνηστική φωτογραφία με τον μητροπολίτη Νίκαιας  Αλέξιο


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα επεισοδιακό ταξίδι

Τα κείμενα που ακολουθούν σκοπό τους είχαν τόσο την παραγωγή γραπτού λόγου όσο και την επισήμανση λέξεων που φανερώνουν χρόνο ( καθώς και κατηγοριοποίηση αυτών των λέξεων)
Η επιλογή των κειμένων έγινε με βάση αυτή τη διπλή απαίτηση της άσκησης (διαφορετικά υπήρχαν και άλλα καλογραμμένα κείμενα)κείμενα .

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




ΑΝΝΑ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8:30 το πρωί θα γίνει ο αγιασμός και στη συνέχεια οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία , ενώ οι γονέις θα ενημερωθούν από τον διευθυντή του σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά. Στη συνέχεια τα παιδιά θα σχολάσουν (περίπου στις 10:00)


Οι αλλαγές της νέας χρονιάς για τη Στ΄ τάξη  έχουν ως εξής
- 1 ώρα θρησκευτικά αντί για 2
- 1 ώρα πληροφορική με καθηγήτρια πληροφορικής
- Καθόλου Ευέλικτη ζώνη
- Γενικό σχόλασμα για όλους στη 1:15 ( τέλος τα 7ωρα)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ EDMODO
1. Πληκτρολογείτε: https://www.edmodo.com/
2. Επιλέγετε "Είμαι σπουδαστής¨
3. Πατάτε "Δημιουργήστε νέο λογαριασμό"
4. Δίνετε τα στοιχεία σας. Στον κωδικό ομάδας βάζετε jwuj54

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΡΑΞΗ

  Παραγωγή γραπτού λόγου  Θέμα: «Μια καλή μου πράξη»   Πότε έκανες την πράξη; Πού έγινε η πράξη; Ποια ήταν; Να την περιγρά...