Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Πινακοθήκη του Δήμου της Νίκαιας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη στην Πινακοθήκη του Δήμου μας .

 Η πινακοθήκη του δήμου μας ονομάζεται " Ντίνος Κατσαφάνας" προς τιμή  του πρώτου εκλεγμένου μεταπολιτευτικά δημάρχου της Νίκαιας Ντίνου Κατσαφάνα, καθώς αυτός ήταν ο πρώτος που είχε την ιδέα της δημιουργίας μιας πινακοθήκης στο δήμο.
Άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών, ξεκίνησε το 1978 μια προσπάθεια που απέδωσε στο Δήμο τη δωρεά 100 πινάκων με τα μεγαλύτερα ονόματα της εικαστικής δημιουργίας στη χώρα μας και περίπου 2.000 τόμων βιβλίων, δωρεά  από τους εκδοτικούς οίκους.
Έτσι λοιπόν, τότε δημιουργήθηκε η πρώτη βιβλιοθήκη της πόλης αλλά η πινακοθήκη δεν δημιουργήθηκε ποτέ και οι πίνακες αυτοί έμεναν στις αποθήκες του Δήμου για 40 σχεδόν χρόνια.
Η δημιουργία της πινακοθήκης στο 3όροφο κτίριο ιδιοκτησίας μας (προσφορά συνδημότη μας), επέτρεψε σ’ όλους  να χαρούν αυτά τα έργα και να αναδυθεί ο εικαστικός πλούτος της πόλης.

Η Πινακοθήκη βρίσκεται στην οδό Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη και για το πρόγραμμα μπορείτε να ενημερωθείτε από το site του Δήμου ή στο τηλ.:210-4913588 (e-mail:pinakothiki.nikaia.rentis@gmail.com)

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ
 


 


 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ- ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

 


 


 


 
Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΙΜΩΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
 


 


 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΣ

 

 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΙΑ

 


 
 Σχολια:¨΄Ηταν μια δημιουργική και όμορφη επίσκεψη. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το χώρο των εικαστικών και έμαθαν να εμβαθύνουν σε ένα πίνακα ζωγραφικής. Οι υπεύθυνοι ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι και με μεγάλη υπομονή και όρεξη για αυτό που κάνουν . Τα παιδιά μας σίγουρα κέρδισαν πολλά από αυτή την επίσκεψη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τηλεόραση και εξάρτηση

 Σχέδιο εργασίας στο μάθημα της γλώσσας. Κεφάλαιο 15ο " Η Τηλεόραση "  - Έρευνα για τις ώρες τηλεθέασης, το είδος των προγραμμάτων...