Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

 ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013



Η Εκδρομή στο Πάρκο Τρίτση



Τη Δευτέρα που μας πέρασε πήγαμε εκδρομή όλο το σχολείο στο πάρκο Τρίτση.

Όταν μας ανακοίνωσαν πριν δύο εβδομάδες ότι θα πάμε εκδρομή και μάλιστα στο πάρκο Τρίτση χαρήκαμε πάρα πολύ. Η εβδομάδα πέρασε πολύ αργά, γιατί βιαζόμασταν και ανυπομονούσαμε να πάμε την πρώτη μας εκδρομή.

Επιτέλους έφτασε αυτή η μέρα. Όταν ήρθαν τα πούλμαν  είδαμε ότι μόνο ένα  ήταν διώροφο. Το πόσο χαρήκαμε ήταν απερίγραπτο, γιατί εμείς θα μπαίναμε στο διώροφο ενώ η έκτη σε μονό πούλμαν. Ζήλεψαν αρκετά αλλά δεν τους δώσαμε σημασία.
Πήγαμε με την φίλη μου την Ευαγγελία και κάτσαμε μπροστά. Απέναντί μας κάθισε η Σοφία με την Χρυσούλα. Ανοίξαμε όλες τα mp3 και ακούσαμε μουσική για μισή ώρα περίπου.

Μόλις φτάσαμε, μετά βέβαια από πολύ περπάτημα είδαμε τους υπεύθυνους. Μας γνώρισαν την κυρία Αθηνά και μας μοίρασανχαρτάκια στα οποία θα σημειώναμε τα  
πουλιά  και τα δέντρα που θα βλέπαμε. Αργότερα η ξεναγός μας έβαλε δοκιμασίες για τις φωλιές των πουλιών
Αρχικά δεν είδαμε  πολλά πτηνά. Κατόπιν όμως φτάσαμε στους υγρότοπους. Εκεί είδαμε χήνες , πάπιες και ένα γκρισάρι . Μετά πήγαμε στο «μεγάλο δάσος» όπως το αποκαλούσε η κυρία Αθηνά και είδαμε μεγάλα δέντρα. Τότε σκεφτήκαμε με τη φίλη μου να κάνουμε φυτολόγιο. Αρχίσαμε να κόβουμε περίεργα φύλλα από διάφορα δέντρα.


Ύστερα φύγαμε από το μεγάλο δάσος και πήγαμε με τη ξεναγό σε μια αίθουσα όπου μας έδειξε διάφορα και περίεργα πουλιά τα οποία δεν μπορέσαμε να παρατηρήσουμε στη διάρκεια της ξενάγησης. Κάποια από αυτά ήταν η Αλκυόνη , το βραχοκιρκίνεζο και μερικά άλλα με περίεργα ονόματα.


Η ώρα όμως είχε πάει 12:45 και έπρεπε γρήγορα να φύγουμε για να επιστρέψουμε.

Έτσι πήγαμε στα πούλμαν και σε μισή ώρα είχαμε φτάσει στο σχολείο. Περάσαμε πολύ ωραία και νιώσαμε όλοι  φαντάζομαι ευτυχισμένα γιατί ήταν η πρώτη εκδρομή  μας στην Ε΄ δημοτικού και αυτό την κάνει να είναι διαφορετική από όλες όσες έχουμε πάει έως τώρα.


Συγγραφή: Βίκυ Τσ. 



 Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» βρίσκεται στη θέση με το τοπωνύμιο «Πύργος Βασιλίσσης» στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ίλιου. Γειτνιάζει προς τα ανατολικά με το Δήμο Αγ. Αναργύρων και προς τα βόρεια με το Δήμο Καματερού. Αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Hyde park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα ενώ ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας, μόνο 158 στρέμματα). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Καταπληκτικά ξυλόγλυπτα από κορμούς καμμένων δέντρων από την πυρκαγιά της Πάρνηθας. Εδώ αναπαριστάται το ελάφι που πληγωμένο προσπαθεί να γλυτώσει από τον πύρινο εφιάλτη.
Αρκετό περπάτημα σε μια τεράστια , πανέμορφη έκταση, η οποία αποζημίωνε κάθε κούραση



Καταπληκτική ξενάγηση από την κ. Αθηνά που έκανε μια εξαιρετική δουλειά.


παρατηρώντας φυτά και ζώα. Εδώ περιεργαζόμαστε τον σχοίνο.

Κυκλικό παιχνίδι γύρω από ένα δέντρο με πρωταγωνιστές την Ε΄και ΣΤ΄

Φαλαρίδες, πάπιες, νερόκοτες και χήνες σε μια εκπληκτική λιμνούλα.

Επίθεση προς το βουνό για εξερευνηση και όχι μόνο

Παρουσίαση ειδών και συγκέντρωση των παρατηρήσεων μας μετά την εξερεύνηση.


Η ύπαρξη του υγρού στοιχείου σε μεγάλη έκταση του Πάρκου, τόσο με τη μορφή των έξι τεχνητών λιμνών του, όσο και του ομοίως τεχνητού καναλιού, που εξασφαλίζει τη ροή του νερού μεταξύ των λιμνών και την ανακύκλωσή του, καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του πάρκου, το καθιστούν έναν πραγματικά σπάνιο θησαυρό φυσικού κάλλους και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό με στοιχεία μοναδικά, τόσο για τη δυτική Αθήνα, όσο και για ολόκληρη την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάσχα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

 Συλλογή εθίμων από την χώρα μας και παράξενα έθιμα από όλο τον κόσμο.  ΜΑΝΟΣ Π.  ΑΝΘΗ Π . ΜΑΝΟΣ Π.  ΕΛΕΝΑ Τ.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ.  ΓΙΩΡΓΟΣ Π.  ...