Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Έκθεση Μικροναυπηγικής

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
Επίσκεψη στο χώρο του vilage όπου παρουσιάζεται έκθεση μικροναυπηγικής του Ε. Γρυπιώτη. Οι μινιατούρες των πλοίων αναπαριστούν καράβια των εποχών από τον 15ο αιώνα έως και τον 19ο αιώνα . Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτεται από τον Δήμο της Νίκαιας, τόσο η παρουσίαση , όσο και η μεταφορά των μαθητών.
Κατά την άφιξή μας στο vilage

 
Προσθήκη λεζάντας





Παίζοντας, μέχρι να αρχίσει η παρουσίαση του προγράμματος

Με τον Κύριο Ευάγγελο Γρυπιώτη


με το "Γαλιόνι" κατασκευή που χρειάστηκε 32 μήνες για να ολοκληρωθεί

 Μέσα από την παρουσίαση ακούσαμε για τους Βένετους, τους Λατίνους , αλλά και τους Οθωμανούς που καταδυνάστευαν λιμάνια και νησιά της χώρας μας και αποτελούσαν μεγάλη πληγή για τους κατοίκους.
 Ακούσαμε για πειρατές και κουρσάρους η παρουσία των οποίων οδήγησε τους Έλληνες στην κατασκευή πλοίων για να μπορέσουν να τους απωθήσουν
 Μικροαντικείμενα που υπάρχουν μέσα στις μινιατούρες των πολεμικών πλοίων.
Βαρελάκια, μπαρούτι, πήλινα δοχεία για την αποθήκευση τροφίμων για τα πληρώματα των καραβιών

 κάνοντας καθέλκυση μιας από τις κατασκευές του κ. Γρυπιώτη και βλέποντας πως μπορεί να πλέει  και πως αντιδρά το σκάφος στους πιθανούς κυματισμούς που εμείς δημιουργήσαμε.










Στ΄  τάξη
4ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας
                Απολογισμός επίσκεψης στο πρόγραμμα μικροναυπηγικής του κυρίου Ε. Γρυπιώτη.
Τα καράβια ήταν καταπληκτικά με μεράκι φτιαγμένα και εντυπωσιακά στην κάθε λεπτομέρεια τους . Ο κύριος Γρυπιώτης με ενθουσιασμό και με μεγάλη μεταδοτικότητα παρουσίασε κομμάτια της ιστορίας μας σχετικά με την ναυπήγηση και την χρήση αυτών των καραβιών , ενώ με πολλή προσοχή άκουσε τις απορίες των παιδιών και προσπάθησε με τρόπο απλό και κατατοπιστικό να τους τις απαντήσει.
Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης ήταν εξίσου κατατοπιστικό και έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να δουν πως λειτουργεί ένα τέτοιο κατασκεύασμα μέσα σε μια πισίνα κάτω από διάφορες συνθήκες  κυματισμού και μετατόπισης του φορτίου του σκάφους.
Τα παιδιά ως δύσκολοι κριτές έμειναν σε γενικές γραμμές ικανοποιημένα ενώ μερικά δήλωσαν ότι τους άρεσε πάρα πολύ. Εγώ ως εκπαιδευτικός θεωρώ τον κ. Γρυπιώτη έναν καταπληκτικό δάσκαλο με υπομονή και  με μεταδοτικότητα καθώς και ιδιαίτερα κεφάτο με αυτό που κάνει.
Μπράβο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάσχα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

 Συλλογή εθίμων από την χώρα μας και παράξενα έθιμα από όλο τον κόσμο.  ΜΑΝΟΣ Π.  ΑΝΘΗ Π . ΜΑΝΟΣ Π.  ΕΛΕΝΑ Τ.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ.  ΓΙΩΡΓΟΣ Π.  ...