Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Αυτόχθονες λαοί

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Αυτόχθονας λαός είναι ....
  • αυτός που κατοικεί από την αρχή στη γη των προγόνων του,  ο ιθαγενής.


  • Παρουσιάσεις εργασιών για τους αυτόχθονες λαούς :

  •  - Yaohnanen της φυλής Καστόμ
  • - Ινδιάνοι και Αβορίγινες
  • - Ινδιάνοι
  • - Εσκιμώοι
  • - Μαορί
  • - Μασάι
  • Α’Ι’ΝΟΥ




Παρουσιάσεις : 

Γιάννης πατήστε ΕΔΩ
Ειρήνη πατήστε ΕΔΩ
Έλενα πατήστε ΕΔΩ
Αφροδίτη πατήστε ΕΔΩ



Θωμαΐς



Αναστασία




Μαρία

Οι Μασάι

Ειναί μια φυλή που κατοικεί στην νοτιοδυτική Κένυα και στη βόρεια Τανζανία

Κατάγονται απο το Σουδάν απο την ανατολική περιοχή του Νείλου απ’ όπου

 






Μετανάστευσαν παλιότερα.Οι σχέσεις τους με τους πολιτισμένους λεύκους άρχισαν  μέσα του 18ου αιώνα.Πολύ σύντομα η Κένυα κατακτήθηκε,25 εκατομμύρια Αφρικανοί πουλήθηκαν ως σκλάβοι αναμεσα τους και οι Μασάι.

Η Μασαί ειναι η πιο διάσιμη αφρικανική φυλή που διατηρούν τον τρόπο ξωής των  προγόνων τους.Ασχολούνται με την κτηνοτροφία και είναι φημισμένοι για τις πολεμικές τους ικανότητες

Οι άντρες πολεμιστές βάφουν τα μαλλιά με μια ειδική κόκκινη βαφή φτιαγμένη απο μια ουσία που βγαίνει απο φυτά της περιοχής.

Κατασκευάζουν καλύβες στις οποίες μένουν μέχρι να αλλάξουν τοποθεσία.Οι οποίες ήταν κατασκευασμένες απο κοπριές ζώων λάσπη και ξύλο.

Κωνσταντίνος

Α’Ι’ΝΟΥ

 




Οι  Αϊνού είναι ιθαγενής λαός της Α.Ασίας, που κατοικεί κυρίως στα νησιά: Χουκάιντο, Σαχαλίνη και Κουρίλες. Φυλετικά ανήκει στους Ευρωπίδες. Είναι κοντοί στο ανάστημα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, άφθονο τρίχωμα και στρόγγυλα μάτια. Ο τρόπος ζωής τους έχει μείνει ανεπηρέαστος από το σύγχρονο πολιτισμό. Το καλοκαίρι ζουν σε καλύβες, ενώ το χειμώνα σε υπόγεια σπίτια. Ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια του ρυζιού, του κεχριού, με το κυνήγι και το ψάρεμα. Η γλώσσα που μιλούν δεν έχει συγγένεια με καμμία γνώστη. Δεν γραφή, αλλά οι παραδόσεις και οι μύθοι τους μεταδίδονται προφορικά από γένια σε γένια. Λατρεύουν την αρκούδα που την εκτρέφουν με ιδιαίτερη φροντίδα και τη θυσιάζουν σε παραδοσιακές ιεροτελεστίες. Με την εμφάνιση των Κοζάκων στην περιοχή, ο πληθυσμός τους μειώθηκε στις 15.000 και σήμερα έχουν αφομοιωθεί με τους Ιάπωνες.

ΠΗΓΗ: (ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΖΩΗ, 1ος ΤΟΜΟΣ ΣΕΛ.290) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάσχα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

 Συλλογή εθίμων από την χώρα μας και παράξενα έθιμα από όλο τον κόσμο.  ΜΑΝΟΣ Π.  ΑΝΘΗ Π . ΜΑΝΟΣ Π.  ΕΛΕΝΑ Τ.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ.  ΓΙΩΡΓΟΣ Π.  ...