Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Το Λυκάκι και η Κακιστροσκουφίτσα

Το Λυκάκι και η Κακιστροσκουφίτσα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κόκκινο λυκάκι και μια Κακιστροσκουφίτσα. Το λυκάκι ήταν μικρό, ήσυχο και πολύ καλό. Όλοι το αγαπούσαν! Η Κακιστροσκουφίτσα δεν ήταν καθόλου καλή. Στο σχολείο της έβαζε τους συμμαθητές της να τσακώνονται μεταξύ τους και αυτή χαίρονταν.

Κάποια μέρα η μαμά λύκαινα είπε στο λυκάκι: « Άκη- λυκάκι η γιαγιά αρρώστησε και δεν έχει κάποιον να τη φροντίζει. Μπορείς να της πας φαγητό και φρούτα για να γίνει καλά;» «Είναι να το ρωτάς μανούλα; Αρρώστησε η καλή μου η γιαγιά και δεν θα πάω; Ετοίμασε γρήγορα ότι έχεις γι’ αυτή» «Παιδί μου θέλω να προσέχεις। Έχω ακούσει ότι κυκλοφορεί η Κακιστροσκουφίτσα που χαίρεται όταν κάνει κακό στους άλλους। Δεν πρέπει να μιλήσεις σε κανέναν στο δρόμο και να μη σταματήσεις πουθενά» είπε η μαμά λύκαινα। « Μην ανησυχείς καθόλου μανούλα» απάντησε το λυκάκι।

Έτσι το λυκάκι πήρε το καλάθι με τα φαγητά και ξεκίνησε να πάει στη γιαγιά του. Καθώς προχωρούσε σκέφτηκε να μαζέψει λουλούδια για να τα πάει στη γιαγιά του και ξέχασε τη συμβουλή της μαμάς του.

Σε όλη τη διαδρομή κάποιος το παρακολουθούσε το λυκάκι. Ήταν η Κακιστροσκουφίτσα η οποία μόλις κατάλαβε ότι πηγαίνει στη γιαγιά του έτρεξε πρώτη στο σπίτι της. Άνοιξε απότομα την πόρτα και η γιαγιά τρόμαξε και κλείστηκε στην κουζίνα. Η Κακιστροσκουφίτσα φόρεσε τα ρούχα της και ξάπλωσε στο κρεβάτι της γιαγιάς. Μετά από λίγο το μικρό λυκάκι χτύπησε την πόρτα της γιαγιάς. « Ποιος είναι;» είπε η Κακιστροσκουφίτσα « Εγώ , ο Άκης ο Λυκάκης» «Πέρασε μέσα καλό μου! Χμ, χμ, χμ»

Το Λυκάκι πήγε κοντά της. Τότε άρχισε να ρωτάει: «Γιατί γιαγιά έχεις μικρά μάτια;» «Γιατί αρρώστησα» «Γιαγιά γιατί έχεις μικρά χέρια;» « Γιατί αρρώστησα και αδυνάτισα» «Γιαγιά γιατί έχεις τόσο μικρό στόμα;» « Χμ! Γιατί είμαι η Κακιστροσκουφίτσα και τώρα θα δεις τι θα σου πω» «Τι ,τι θα μου πεις;» « Η γιαγιά σου σε μισεί» «Όχι, δεν είναι αλήθεια αυτό» είπε το λυκάκι κλαίγοντας.

Τότε η γιαγιά βγήκε με ένα τηγάνι από την κουζίνα και άρχισε να κυνηγά τη Κακιστροσκουφίτσα. Τρομαγμένη τότε αυτή πηδάει έξω και πέφτει στα χέρια της ……αστυνομίας που την έψαχνε και δεν μπορούσε να την πιάσουν.

Το μικρό λυκάκι μαζί με τη γιαγιά του κάθισαν αγκαλιά και χαίρονταν τρώγοντας τα φαγητά που έφερε το λυκάκι στη γιαγιά του!

Από τη μαθήτρια της Δ΄ τάξης ΜΑΡΙΝΑ Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάσχα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

 Συλλογή εθίμων από την χώρα μας και παράξενα έθιμα από όλο τον κόσμο.  ΜΑΝΟΣ Π.  ΑΝΘΗ Π . ΜΑΝΟΣ Π.  ΕΛΕΝΑ Τ.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ.  ΓΙΩΡΓΟΣ Π.  ...