Κατασκευή στολιδιών
από ζυμάρι
Υλικά: αλεύρι , αλάτι, νερό, μικρές φόρμες
Εκτέλεση: ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτεις
λίγο, λίγο το νερό. Πλάθεις λεπτό ζυμάρι
και με τα φορμάκια κόβεις σε σχήμα της επιλογής σου, τρυπάς με οδοντογλυφίδα αν
θες να περάσεις κάποιο σκοινάκι. Ψήνεις στους 100 βαθμούς για τουλάχιστον 1,5
ώρες.
Βάφεις τα ψημένα με σπρέι ή μπογιές, όταν στεγνώσουν περνάς
την κορδέλα και πασπαλίζεις με χρυσόσκονη ή γκλίτερ
Κατασκευή γύψινων
Υλικά : γύψος καλλιτεχνίας, καλούπια – φόρμες , νερό
Σε μικρό δοχείο
βάζεις μια ποσότητα γύψου, προσθέτεις νερό και ανακατεύεις καλά, ώστε να
φτιάξεις ένα παχύρευστο υγρό. Αδειάζεις σε φόρμες πλαστικές ή σιλικόνης που κυκλοφορούν
στο εμπόριο πχ. Βιβλιοπωλεία. Περιμένεις τουκλάχιστον μισή ώρα και στη συνέχεια
βγάζεις από τη φόρμα το γύψινο
Μανταλάκια αεροπλάνα
Υλικά: ξύλινα μανταλάκια, μπογιές, κόλλα και γλωσσοπίεστρα
Μανταλάκια διακοσμητικά
Υλικά : Μικρά ή μεγάλα μανταλάκια, φιγούρες της αρεσκείας
σου
Σελιδοδείκτες
Γλωσσοπίεστρα, βαμμένα και διακοσμημένα με κορδέλες, και
άλλα μικροαντικείμενα
Γούρια από ζυμάρι
Με στολίδια από ζυμάρι τα οποία βάφουμε και στολίζουμε με
χρυσόσκονη , αφού τους περάσουμε κορδέλα , τα τοποθετούμε μέσα σε πουγκιά. Αν
πετύχουμε καλά το στολίδι μας , τότε μοιάζει εύκολα με μεταλλικό γούρι.
Στεφάνια
Υλικά : Ξύλινα στεφάνια, αποξηραμένα φύλλα , καρποί,
κορδέλα, θερμοκόλληση
Εκτέλεση: Τυλλίγουμε την κορδέλα γύρω από το στεφάνι και
στερεώνουμε με την θερμοκόλληση. Επιλέγουμε κάστανα, κυπαρισσόμηλα, κάστανα ,
έως και σαλιγκάρια και τα κολλάμε με την θερμοκόλληση πάνω στο στεφάνι.
Συνθέσεις
Υλικά: Ξύλο κανέλας, αποξηραμένες κληματόβεργες, χόρτο,
κορδέλες, μικρά στολίδια, θερμοκόλληση, χρυσόσκονη
Ποτήρια κηροπήγια
Στερεώνουμε με θερμοκόλληση γύρω από μικρά ποτήρια κορδέλες που έχουν
συρματάκια. Στη συνέχεια αλείφουμε με ατλακόλ το ποτήρι και το πασπαλίζουμε με χρυσόσκονη.
Στο τέλος τοποθετούμε μέσα του ρεσό κεράκι.
Ημερολόγια
Υλικά: Ξύλινες πιρούνες ή κουτάλες, αποξηραμένοι καρποί πχ. Κάστανα,
ψημένες φέτες πορτοκάλι, θερμοκόλληση, χρυσόσκονη, ημερολόγια
Αλευρομπάλονα
Υλικά: Μπαλόνια, αλεύρι. Μαρκαδόροι
Εκτέλεση: Φουσκώνεις το μπαλόνι ώστε να είναι χαλαρό. Το
ξεφουσκώνεις και προσαρμόζεις χωνί στο στόμιο και με αντικείμενο προσπαθείς να
χωρέσεις στο μπαλόνι όσο πιο πολύ αλεύρι μπορείς. Αφαιρείς το χωνί και δένεις
το στόμιο. Με μαρκαδόρο ζωγραφίζεις το μπαλόνι.
γλυκά του κουταλιού |
CD κηροπήγια |
Κουκουνάρια
Επιλέγεις κουκονάρια σωστού μεγέθους με συμμετρικό τρόπο
ανοιγμένα , τα βάφεις και στις άκρες κολλάς κάτι σαν στολίδι ή βάφεις με χρώμα
που να ξεχωρίζει- χτυπητό.
αρωματικά σαπούνια |
αρωματικά μπουκαλάκια |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου