Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας

Επίσκεψη στο Δημαρχείο της Νίκαιας : 

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020
Στ1  και Στ2 τάξεις




Σήμερα το σχολείο μας επισκέφτηκε το Δημαρχείο της πόλης μας. Η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική και η υποδοχή καθώς και η ξενάγηση στο χώρο ήταν καταπληκτική.

Μας ενημέρωσαν οι κύριοι Χατζηπαυλίδης (ως αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού) και ο κύριος        Σάμιος ( ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής)


Αρχικά ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο του παλιού κτιρίου και καθίσαμε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.  Εκεί τα παιδιά κάθισαν στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων και αφού μιλήσαμε για τα θέματα που απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο  , τα παιδιά έθεσαν τα ίδια ερωτήματα που τα απασχολούσαν. Οι πρόεδροι των δύο τμημάτων του σχολείου μας κάθισαν στο προεδρείο του συμβουλίου και διεύθυναν τη συζήτηση. 

Στην πορεία της συζήτησης ήρθε και ο δήμαρχος της πόλης μας που αφού καλωσόρισε τα παιδιά στη συνέχεια τους μίλησε για την ανάγκη να μορφωνόμαστε καθώς και να συμμετέχουμε στα κοινά της πόλης .

 Στη διάρκεια της επίσκεψής μας, έγινε σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης μας καθώς και στους προηγούμενους δημάρχους της.


Στο τέλος της επίσκεψης επισκεφτήκαμε το ισόγειο και συγκεκριμένα το Δημοτολόγιο όπου με έκπληξη τα παιδιά είδαν το καθένα ξεχωριστά ότι ήταν καταγεγραμμένο στους καταλόγους του δημοτολογίου και του στρατιωτικού μητρώου (τα αγόρια).

Κλείνοντας να σημειώσω ότι η επίσκεψη έδωσε γνώσεις στα παιδιά και πολύτιμες εμπειρίες , ενώ τους έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσουν απορίες , αλλά και να δουν πως παίρνονται οι αποφάσεις στην πόλη μας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάσχα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

 Συλλογή εθίμων από την χώρα μας και παράξενα έθιμα από όλο τον κόσμο.  ΜΑΝΟΣ Π.  ΑΝΘΗ Π . ΜΑΝΟΣ Π.  ΕΛΕΝΑ Τ.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ.  ΓΙΩΡΓΟΣ Π.  ...